• Home »
  • Nintendo »
  • Pokémon kommer till Switch! (Fast nä…)
    Allt från Pokémon Direct 6.6.2017
Pokémon kommer till Switch! (Fast nä…)<br><span style='font-size:13px;'>Allt från Pokémon Direct 6.6.2017</span>

Pokémon kommer till Switch! (Fast nä…)
Allt från Pokémon Direct 6.6.2017

Idag klockan 16:00 höll Pokémon Company en av sina mytomspunna Pokémon Direct. Det är väldigt sällan Pokémon-spel utannonseras på E3, så att de skulle hålla sin egen lilla sändning kanske inte kom som en allt för stor överraskning. En sund människa hade ju kunnat förvänta sig att få se det ryktade Pokémon Stars till Nintendo Switch, men som vi alla vet så fungerar varken Nintendo eller Pokémon Company som normala människor gör. Drömmen är död allihop.

Pokkén Tournament DX

Istället inledde de med att visa upp Pokkén Tournament DX, en uppslipad portning av fightingspelet som även släpptes på WiiU. För de som hatar portningar och ser det som döden för Nintendos nya maskin så hänvisar vi till kommentarsfältet. I denna nya version kommer det att introducerar ett flertal nya karaktärer  i form av favoriterna Darkrai, Scizor, Empoleon, Crogunk, och Decidueye. Utöver det kommer även nya onlinefunktioner att finnas tillgängliga i Switch-versionen för den som är intresserad av sådant.

Pokkén Tournament DX är inte en särskilt stor överraskning egentligen, ett rätt så logiskt tillskott i mina ögon till och med, men kanske inte vad alla hade hoppats på skulle bli det stora avslöjandet till Switch. Det är ett bra spel som definitivt kommer att hitta en publik på Nintendo Switch, men som det enda utannonserandet för Nintendos nya plattform är det svårt att inte bli aningen besviken. Spelet kommer hur som helst att släppas 22 september.

Pokémon Ultra Sun / Ultra Moon

En ny version av Pokémon Sun och Moon kommer alltså inte som ryktat till Nintendo Switch, istället visade Pokémon Company stolt upp sin “nya” version av dessa två spel till Nintendo 3DS. Pokémon Ultra Sun och Ultra Moon kommer att innehålla massor av Pokémon som inte fanns tillgängliga i originalen och en aningen altererad berättelse – så som är traditionen. Du kan nu även få en knasversion av Solgaleo och Lunala också om du känner för det. Väldigt inspirerande.

17 november kommer du att kunna tömma din plånbok på dessa spel igen, till 3DS, precis som vi alla ville. Jag vill såklart inte vara på tok för negativ och orättvis här, men ibland börjar man undra vad det är för fel på de här företagen. Att släppa en uppskalad version av deras bästsäljande spel på ett nytt format som just nu har momentum känns lite som en no brainer. För eller senare kommer Pokémon med största sannolikhet att hoppa skepp från 3DS till Switch, men tills dess kan jag inte hjälpa att uppleva att Pokémon Company inte riktigt ser Nintendos nya som ett handhållet format.

zPhnrJ3

Men tro inte att Pokémon Company helt glömt att ge Nintendo Switch lite kärlek i huvudserien. Istället för att placera Pokémon Sun/Moon i din Switch så har de placerat din Switch i Pokémon Sun/Moon. Briljant, verkligen fullkomligt briljant! Bilden ovan är lika sorglig som den är skrattframkallande.

Pokémon Gold / Silver på Virtual Console

I samband med släppet av Pokkén Tournament 22 september kommer även Pokémon Gold och Silver att lanseras på 3DS Virtual Console. Det är precis vad det låter som, så inte mycket mer att säga där egentligen. Så för den som vill spela Pokémon Gold och Silver igen så är detta de bästa nyheterna som någonsin hänt antar jag.

En regelrätt avslutning 

Avslutningsvis tänker jag dela med mig av en NeoGaf-användares slående tankar angående denna visning. Oregano levererade en passande kommentar som jag skulle vilja beskriva som en one hit K.O. Även om han missade ett ord så är den fan bättre än visningen i alla fall!

Dela